Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik i policija darivali vozače

Policija kroz operativnu akciju „Mir i dobro“ nastoji građanima Republike Hrvatske i svima koji se u njoj zateknu pružiti najviši mogući stupanj sigurnosti.
Dio sigurnosti kao općenitog pojma je sigurnost cestovnog prometa, pa je zaštita svih njegovih sudionika od agresije i kršenja prometnih propisa uzrokovanih neodgovornim ponašanjem pojedinaca, bitna zadaća policije, pogotovo linije rada prometne policije.

S ciljem zadržavanja razine sigurnosti cestovnog prometa na što je moguće višoj razini, danas se na cijelom području Republike Hrvatske, pa tako i na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke,  provodi  akcija nadzora vozača u smislu poštivanja propisa vezanih za alkohol, korištenje sigurnosnih pojaseva i zaštitnih kaciga, korištenje mobitela i za poštivanje ograničenja brzine, odnosno propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja.
U provođenju akcije uključene su javne osobe, pa je i gradonačelnik Dalibor Domitrović,  „dobrim vozačima“ uručivao prigodne poklone. Zajedno sa policajcima i načelnikom Policijske postaje Ogulin Goranom Vukeljom, na Novoj cesti su zaustavljali i kontrolirali vozače, a svima koji su bili “dobri” podijeljeni su  prigodni darovi, kao što i priliči u ovo blagdansko vrijeme. No, nisu samo oni darivali. Bilo je i naših sugrađana koji su policajce i gradonačelnika došli počastiti kolačima! Baš lijepo!