Aktualno OG sada Ogulin

Od petero kandidata na natječaj se javilo dvoje Ogulinaca, sa nepotpunom dokumentacijom!

Nakon što smo objavili tekst o novoizabranoj direktorici Stambeno komunalnog gospodarstva, uslijedilo je nekoliko javnih optužbi na račun Povjerenstva, pa i samog izbora. Spominje se kako je nevjerojatno da u Ogulinu nema radnog kadra i snage da se izabere direktor ogulinske gradske tvrtke, nego to mora biti osoba iz Karlovca, te primjerice, kako članovi odbora dokument koji je dobiven u Općinskom sudu u Ogulinu ne priznaju kao original?!

Predsjednik Povjerenstva i Nadzornog odbora SKG-a Siniša Ljubojević, oštro odbacuje sve optužbe i pojašnjava:

“Naravno da je neistina da se nije priznalo uvjerenje o nekažnjavanju sa suda u Ogulinu.  Povjerenstvo je priznalo sve ovjerene kopije i originale traženih dokumenata.  Neki kandidati su imali dokumente putem aplikacije E-građani, što je također uvaženo kao originalan dokument. Od ukupno 5 prijavljenih, samo su dva kandidata  ispunila osnovne uvjete iz natječaja, odnosno samo dvoje kandidata je dostavilo potpunu dokumentaciju, onako kako je definirano već spomenutim uvjetima natječaja. Troje kandidata  to nije učinilo. Ako imate kandidata koji nije mogao od pet  traženih dokumenata dostaviti sve  onako kako je to traženo, pitate se da li je ta osoba uopće sposobna biti odgovorna osoba gradske tvrtke sa 48 zaposlenih-rekao nam je Siniša Ljubojević.

Povjerenstvo je, doznajemo,  provelo natječaj sa uvjetima za direktora tvrtke koji su definirani u Izjavi osnivača. Uvjeti jesu promijenjeni u smislu da se ovog puta tražilo poznavanje jednog stranog jezika, vozačka B kategorije  i poznavanje rada na računalu. Ovo su elementarni uvjeti koje do sada direktor SKG-a   nije morao ispunjavati. Povjerenstvo je smatralo  da svaki menadžer ili direktor mira biti mobilan i sposoban sam baratati i poznavati neke informatičke programe.

Iako je ovog puta uvjet bio samo jedna godina radnog iskustva, na natječaj se  javilo svega 5 kandidata, a od toga je, kako neslužbeno doznaje OG portal,  samo  dvoje Ogulinaca! Ni jedan Ogulinac ili Ogulinka,  nisu  ispunili osnovne uvjete natječaja!  Pitamo se, stoga, tko bi se javio na natječaj da je uvjet bio 5 ili vise godina radnog staža?

“Od dva kandidata koji su jedini ispunili osnovni uvjet natječaja, povjerenstvo je predložilo magistricu ekonomije, jer je prije svega potrebno financijski konsolidirati SKG koji nije likvidna tvrtka.
Imenovana direktorica ima gotovo tri godine radnog staža, a radom u jednoj jedinici lokalne samouprave stegla je iskustvo vezano za obaveze prema komunalnom otpadu kao osnovnoj djelatnosti SKG-a. Kao osoba sa pohvalom dekana za za radni studij menadžmenta ima kvalifikacije razvijati sva poslovanja  gradskog poduzeća. Sve ostalo vezano za provedeni natječaj su političke diskreditacije u cilju prikupljanja prljavih političkih poena. Svakom Ogulincu treba biti važni da naš grad ima mogućnost pružiti usluge definirane zakonima i propisima, a da cijena tih usluga našim građanima budu prihvatljive, te podržati svakoga tko u tom cilju radi bez obzira tko je i od kuda”-zaključio je Siniša Ljubojević.