Aktualno OG sada Ogulin

Novogodišnje kupanje na Sabljacima

Petu  godinu za redom u Ogulinu je održano  novogodišnje kupanje u jezeru Sabljaci, po kojem je Ogulin postao nadaleko poznat. Svake godine se kupa sve više kupača,  koje ne može obeshrabriti ni loše vrijeme ni hladnoća.  Ove je godine bilo toplije, temperatura u podne iznosila je 12 stupnjeva, a  ideja o kupanju u jezeru  začeta je kad je izgorio restoran Sabljaci, te su kupači na ovaj način željeli skrenuti pažnju na to mjesto, njegovu važnosti i značaj za grad.

Idejni začetnik kupanja je Zvonko Ranogajac, koji se kupao i ove godine, a u vodu su skočili i Željko Stipetić, Zvonko Lipošćak, Ljerko Žanić, Dalibor Kovačić, Marinko Puškarić,  Dario Matijašić, Mate Sertić i  Zdravko Prša.

Za brojne posjetitelje koji su došli na Sabljake,  pripremljeni su čaj i kuhano vino, te prodajni štandovi sa domaćim proizvodima naših poljoprivrednih gospodarstava.

Ove godine organizator  je bila  Turistička zajednica, a pokrovitelj Grad Ogulin. (video i prvi dio foto galerije Ogportal/ drugi dio foto galerije Foto IN studio, Z.Špehar i M. Francetić -hvala )