Aktualno OG sada Ogulin

1. siječnja u karlovačkoj bolnici rođeno troje mališana –u Ogulinu se prva ovogodišnja beba još čeka!

U 7 sati i 38 minuta rodio se Marko Samardžija, prva karlovačka beba u 2018. godini. Ponosni roditelji, mama Jasmina i tata Zoran svoje drugo dijete očekivali su dva tjedna kasnije, no mališan je sa svojih 3.510 grama i 50 centimetara na svijet došao prvog dana Nove godine. Razloga za slavlje ima i četverogodišnja Ema koja je dobila mlađeg brata, pišu kolege s KAportala.

Po tradiciji, majku i bebu u rodilištu karlovačke Opće bolnice  je posjetio gradonačelnik Damir Mandić. Obitelj Samardžija dobila je i prigodan poklon od predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a uručio im ga je ravnatelj bolnice dr. Ervin Jančić.

– Porod je lijepo prošao, majka je rodila u kratkom roku, zadovoljna je i sretna, rekao je šef karlovačkog rodilišta dr. Željko Štajcer te izrazio nadu da će u 2018. godini imati više poroda nego u protekloj godini. Broj poroda se konstatno smanjuje, tako da je u karlovačkoj bolnici u 2017. rođeno 827 beba, čak 47 manje nego u godini prije.

– Od 2015. godine rađa se godišnje manje od 900 djece dok se od 2007. do 2015. rađalo između 900 i tisuću djece. U našoj se bolnici rađaju i djeca iz drugih županija, iz Karlovačke županije i Karlovca dolazi tek 600-tinjak, što je zabrinjavajuće. Danas je u karlovačkoj bolnici rođeno troje mališana, pa kad bi se nastavio taj trend, tri bebe po danu, to bi bio pravi “baby boom”, navodi KAportal.

A u Ogulinu se prva beba još uvijek čeka! Mi svake godine malo zakasnimo, pa ćemo tako i ovog puta morati pričekati 5. siječnja. Naime, tog bi se dana, prema onome što smo doznali u ogulinskoj bolnici, trebala roditi prva ovogodišnja ogulinska beba. Hoće li požuriti, ili će se to dogoditi  baš upetak, vidjet ćemo!