Aktualno Županija

Novost u dugoreškom Dječjem vrtiću – od danas besplatan za treće i svako sljedeće dijete u obitelji

Lijepe vijesti s početkom nove godine dolaze iz dugoreškog Dječjeg vrtića. Bez obzira na materijalni status roditelja, svako treće dijete u obitelji u Vrtiću će ubuduće moći boraviti potpuno besplatno.

Vjeronauk besplatan, engleski se naplaćuje

-Od početka ove godine, odnosno od 1. siječnja imamo nova mjerila naplate usluga u Vrtiću. Naime, ekonomska cijena i dalje je 1.700 kuna, pri čemu 750 plaćaju roditelji, a ostalo osnivač Grad Duga Resa. Istovremeno imamo i besplatan vjerski program, a naplaćujemo engleski program 130 kuna dodatno, odnosno 100 kuna ako je riječ samo o igraonici. No, po novom za treće i svako sljedeće dijete boravak u vrtiću se ne naplaćuje. Do sada smo imali da su sva tri djeteta istovremeno morala biti u vrtiću, sad je to promijenjeno, jer smo zajedno s Gradom kao mjeru demografske potpore željeli pomoći roditeljima, kaže za KAportal Ana Božić, ravnateljica Dječjeg vrtića Duga Resa.

Ova nova cijena vrijedi i za sve roditelje koji već imaju djecu u vrtiću te ako imaju troje djece već u veljači u računu za siječanj cijena smještaja bit će im umanjena. Od dokumentacije dovoljno je donijeti rodne listove mališana, jer ekonomski status roditelja nije uvjet za ostvarivanje ovog prava.

Obzirom da se roditelji koji planiraju na jesen svoje mališane povjeriti Vrtiću, već se raspituju o uvjetima, iako će službeno upisi u Vrtić početi kao i svake godine u travnju, ovo je za njih zasigurno lijepa vijest. Valja još istaknuti da navedeni kriteriji za sada vrijede samo za roditelje koji žive na području Grada Duge Rese, a ne i za susjedne općine koje također koriste usluge dugoreškog Vrtića. (KAportal)