Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik Domitrović na proslavi Dana grada Cresa

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u prostorima Osnovne škole Frane Petrića obilježen je Dan grada Cresa.

Ono što nas posebno veseli, rekao je najavljujući svečanost gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako, podaci su o broju upisanih u vrtić, odnosno školu, pa tako u vrtiću imamo 115 mališana, a u školi 215 učenika – najviše u posljednjih 10 godina.

Ovu 2018. godinu, trebao bi obilježiti zajednički projekt Ministarstva kulture i grada Cresa, za koji su iz europskih fondova osigurali 85 posto, odnosno bespovratnih 3,5 milijuna eura, a radi se o obnovi i rekonstrukciji Palače Moise. Zadovoljan je svime što su postigli u prethodnim  godinama, uz napomenu kako su u realizaciji projekata koristili svoju “otočku” pamet.

Svečanoj sjednici nazočio je i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, koji je domaćinima uputio čestitke u ime svih građana Ogulina, a među uzvanicima bili su i predstavnici ministarstva turizma i regionalnog razvoja.

Ogulince je posebno razveselio susret sa bivšim ogulinskim župnikom i dekanom Robertom Zubovićem, koji im je ovom prigodom pokazao prirodne i kulturne znamenitosti otoka Lošinja.