Aktualno OG sada Ogulin

Prijateljstvo iz davnih, košarkaških dana

Ivanka Špehar i Dubravka Kerep  Šnajder, već nekoliko desetljeća gaje sportsko, košarkaško prijateljstvo! Obje su bile reprezentativke bivše države. Igrale su u Industromontaži, jedna od 1968, druga od 1969. godine. Jedno su vrijeme bile  cimerice, družile se na brojnim putovanjima, a onda su ih privatni životi pomalo razdvojili.

No, ovih su se dana ponovo susrele i to u Ogulinu. Dubravku je u svom domu ugostila naša sugrađanka Ivanka. Bila je to prilika da se sjete zajedničke igre u reprezentaciji Jugoslavije, dogodovština iz tih dana, zajedničkih prijateljica, košarkašica, od kojih neke, na žalost, više nisu s nama…

U razgovoru s novinarima, osim sjećanja na lijepe trenutke, ipak je potekla i poneka suza…Razumljivo, jer na košarkaškom terenu, ali i u privatnom životu, prijateljice su si imale što reći, onako u povjerenju, bez da to drugi znaju…

Danas su to žene u najboljim godinama, pune iskustva, razumijevanja, suosjećanja…Pokazale su to i prilikom našeg ugodnog razgovora u Ivankinom domu, uslikavši se pored Božićne jelke koja je također posebna. Naime, na njoj su kuglice koje je Ivanka Špehar kupila od svoje prve stipendije Industromontaže, koju je od njih dobila! Novce je dobila na Badnjak, otišla na zagrebačku tržnicu, kupila ukrase za bor i kad je došla kući, rasplakala iznenađene  roditelje.

Prilikom susreta u Ogulinu, kojim se Dubravka oduševila, dogovorile su i sljedeći, ali na ljeto, na košarkaškom igralištu! Ove vitalne umirovljenice spremene su zaigrati “hakl” sa još dvije hrabre košarkašice,iz njihovih dana, kojih u našem gradu još uvijek ima!