Aktualno Županija

Požar u Dugoj Resi – brzom intervencijom policajaca i vatrogasaca spašena kuća bivšeg dogradonačelnika

Uz obiteljsku kuću bivšeg dugoreškog dogradonačelnika Mije Bišćana u Jelačićevoj ulici sinoć oko 20.30 sati izbio je požar te se proširio na stolariju na prvom katu, ali je brzom intervencijom policije i vatrogasaca spriječena veća šteta i širenje požara.

Kako doznajemo na intervenciji, je bilo devet pripadnika DVD-a Belavići s tri vozila te pet vatrogasaca DVD-a Duga Resa s dva vozila, a velik dio posla obavila je i dugoreška policija koja je odmah po pozivu vlasnika kuće prva stigla na mjesto događaja i počela gasiti požar aparatima.

– Na mjesto događaja stigao sam prvi od vatrogasaca, odmah nakon policije, jer sam baš u to vrijeme bio u autopraoni s kombijem. Šteta nije jako velika, jer je vlasnik brzo reagirao i pozvao pomoć. Zapalili su se uz kuću složeni peleti i neki kolci, pa se proširilo i na stolariju na katu objekta, ali je na vrijeme spriječeno da se vatra ne proširi dalje – ispričao nam je vatrogasac Josip Dobrinić, koji već godina ne žali truda i sudjeluje u svim intervencijama DVD-a Belavići, a istovremeno i vrijedno odgaja mlade vatrogasce s kojima je prošle godine na natjecanjima ostvario odlične rezultate.

Staloženošću vlasnika, brzom reakcijom interventnih službi, ali i spletom dobrih okolnosti, tako je u Dugoj Resi spriječena šteta većih razmjera. (KAportal)