Aktualno OG sada Ogulin

Prva “mina” za novu ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta?

Je li nova ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Blanka Poljak Franjković, koja je dužnost preuzela 2. siječnja, već naletjela na “minu” koju joj je ostavila bivša gradska vlast? To se pitanje nameće nakon naših saznanja da  su danas počeli radovi na iskapanju popularnog “Crvenog” igrališta, kako bi se ispod površine ugradila jedna cisterna?!

OGportal je dojavu primio danas oko 13 sati i odmah smo otišli vidjeti što se događa. Naravno, informacija je bila točna. Djelatnici, koji s Pučkim za to imaju sklopljen ugovor, vršili su iskapanja, a u blizini smo snimili i cisternu.

Zanimljivo je da predsjednik Sportske zajednice Grada Ogulina, Dražen Cindrić, kao ni zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja,  o tome nisu imali pojma!  Uporno smo nazivali nekoliko telefonskih brojeva i uglavnom neslužbeno dobivali sve informacije.

Tako doznajemo da Pučko otvoreno učilište ima građevinsku dozvolu i sve se radi u skladu s njom, međutim problem je taj što je “Crveno” igralište u vlasništvu Grada, a njime upravlja Sportska zajednica. Kako nitko od čelnika spomenutih institucija za to nije znao, krenuli smo sa daljnim ispitivanjima i uspjeli doznati da je suglasnost za ove radove Pučkom učilištu dala bivša gradska vlast.  Jedan naš sugovornik tvrdi nam da je to protuzakonito, odnosno da zakon priječi da se prenamjenjuju sportske površine i da se za to  snosi kaznena odgovornost!

Ako je to stvrano protivno zakonu ,čudno je da je to bivša gradska vlast dozvolila, jer su u Upravnom vijeću Pučkog otvorenog učilišta sjedili  i pravnik Vjekoslav Bitunjac i djelatnik Zdravko Salopek i na mjestu predsjednika, bivši predsjednik Gradskog vijeća Milan Sabljak. Je li bivši gradonačelnik Jure Turković razmišljao kad je potpisivao odobrenje i dalo suglasnost ili nije, ne znamo, no  zanimljivo je da ga članovi Upravnog vijeća, posebno pravnik Bitunjac, na tako nešto nisu upozorili. Bivša ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta  je za  ovaj posao  tražila i dobila dozvolu grada da se to napravi i da se sve sanira, kao da se ništa nije dogodilo. Da grad nije dao dozvolu, tako nešto ne bi se moglo raditi.

Zbog cijele situacije, neslužbeno doznajemo, u ponedjeljak bi se trebao održati zajednički sastanak predstavnika Grada, Sportske zajednice i Pučkog otvorenog učilišta, na kojem će biti razmotrena cijela situacije i  na kojem će se zaključiti što dalje.

No, prema tvrdnjama jednog našeg sugovornika, projekt uređenja Crvenog igrališta koji je dovršen i čekaju se sredstva za uređenje, sada bi mogao biti doveden u pitanje.