Aktualno Županija

“A je to” lopovi – Dugorešani se iz krađe vratili s bogatim plijenom, pa se napili i potukli u kafiću naslonjenom na policijsku postaju

Zbog kaznenog djela teške krađe Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv dvojice Dugorešana, 30-godišnjeg zidara i 31-godišnjeg hotelijersko-turističkog komercijaliste. Okrivljeni su da su 9. kolovoza oko 14.35 sati na Staroj cesti u Dugoj Resi teško okrali vlasnika kuće, dok je prvookrivljeni provalio u skladište i ured i krao, drugookrivljeni je stražario. Plijen je bio popriličan: 5450 eura gotovine, laptop, fotoaparat, udarna bušilica i bicikl, ukupne vrijednosti 45.375,00 kuna.

Prvookrivljeni je sve priznao, kazujući da je laptop i fotoaparat dao kompanjonu, novac da su zajedno sakrili ispod neke metalne ploče kod dugoreškog trgovačkog centra,  a ostalo zadržao za sebe. Drugookrivljeni poriče da je sudjelovao u krađi. Tvrdi da je vidio prvoga na biciklu, te da mu je ovaj dao laptop i fotoaparat, kao i da nije znao da ih je ovaj ukrao, odnosno da je to od njega doznao tek u policiji.

– Tog dana smo se skupa napili, a onda i sukobili, zbog alkohola i lijekova koje sam uzimao sam bio dezorijentiran. Ne mogu se sjetiti ni da smo sakrili taj novac negdje – branio se drugookrivljeni.

U tom stanju je laptop ostavio u kafiću u kojem su se napili, a onda i potukli. Kako je kafić gotovo naslonjen na dugorešku policijsku postaju, odnosno, od nje se nalazi tek pedeetak metara, policija ih je uhiltila zbog remećenja javnog reda i mira. Dakako, vrlo brzo su shvatili da u rukama nemaju samo pijance, već i lopove.

Državno odvjetništvo traži za njih uvjetne zatvorske kazne, za prvoga deset mjeseci, za drugoga godinu dana (jer je već osuđivan), s rokom kušnje od 10 mjeseci.(KAportal)