Aktualno Županija

Ovog vikenda policija kontrolirala 708 vozila i evidentirala 216 prometnih prekršaja

U nastavku pojačanih aktivnosti koje se provode u siječnju s ciljem zaustavljanja negativnog trenda, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, na području Policijske uprave karlovačke, policija je i u razdoblju od 12. do 14. siječnja pojačano nadzirala vožnju pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece), nepropisnu uporabu mobitela, ali i druge prekršaje koji uzrokuju teške prometne nesreće.
Tom prilikom kontrolirano je 708 vozila te je evidentirano 216 prometnih prekršaja.
Od navedenog broja evidentirano je 80 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila i to 43 u naseljenom mjestu i 37 izvan naseljenog mjesta, 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj nepropisne uporabe mobitela te 87 ostalih prekršaja.
U tom razdoblju evidentirano je ukupno 12 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a šest osoba je lako ozlijeđeno. Najveća zabilježena koncentracija alkohola bila je 2,30 promila i to kod vozača na području Ogulina koji je do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije.
Policija će i u narednim danima te vikendima pojačano nadzirati promet radi veće sigurnosti prometa na cestama i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. Stoga i ovom prilikom apeliramo na sve sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa.