Aktualno Županija

Karlovac čeka ocjenu za 26 EU projekata -prođu li, stiže 130 milijuna kuna, isto koliko je već stiglo

Prostor buduće zone na Gornjem Mekušju

– Karlovac je jako dobro pozicioniran na karti korisnika sredstava EU fondova. U razdoblju 2016. – 2020. je realizirano 30 projekata koje možemo poistovjetiti s iznosom od 130 milijuna kuna dobivenih iz europskih fondova, a novih 26 projekata je na ocjenjivanju, istog iznosa, za buduće razdoblje, kazala je na današnjoj pressici pročelnica Odjela za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove Snježana Turalija.

Precizirala je da je prošle godine Grad realizirao 13 projekata, vrijednih 16 milijuna kuna, između ostalih, uređenja poduzetničke zone Gornje Mekušje, uređenja Muzeja Domovinskog rata na Turnju, pristupne ceste za CGO Babina Gora, pomoćnika u nastavi, osiguranja prehrane za učenike u riziku od siromaštva, zapošljavanja 50 dugotrajno nezaposlenih žena koje će pomagati starijim osobama …

– To su vrijedni projekti iz kojih se može vidjeti da puno mislimo na socijalni aspekt, naše društvo u cjelini, posebno mlade i neke marginalizirane skupine, ali isto tako pred nama su i razvojni projekti. Ne smijemo zaboraviti ni program energetske učinkovitosti jer ćemo za tri godine kroz već postojeće projekte dobiti gotovo tri milijuna kuna, napomenula je Turalija.

Kazala je da se trenutno promišlja o budućim projektima, imajući pri tom na umu da za njihovu realizaciju Grad mora osigurati i vlastita ili kreditna sredstva, te da će za mjesec ili dva ti prijedlozi biti poznati.

– Uredno pratimo sve agencije i državna tijela koja raspisuju natječaje i nastojat ćemo revno raditi na tome da se aplicira na vrijeme i osmisle projekti kako bi se isti i realizirali, izjavila je Turalija. (KAportal)