Aktualno Županija

Uhićenik nokautirao policajca tijekom privođenja i teško ga ozlijedio, ovaj tužio državu i dobio odštetu

Republika Hrvatska morat će isplatiti 21.363,10 kuna odštete policajcu PP Ogulin zbog teške ozljede koju mu je nanio čovjek kojega je uhitio, odlučio je tako nepravomoćnom odlukom Općinski sudu u Ogulinu.

Incident se zbio 21. veljače 2016. godine u garažnom prostoru PP Ogulin oko 11.40 sati. Iz automobila su izlazili policajac, njegov kolega, te Ogulinac kojega su prije toga uhitili zbog remećenja javnog reda i mira u jednom kafiću. Neposredno kod izlaska iz vozila uhićenik je nasrnuo na policajca te ga zatvoren šakom desne ruke udario u glavu te mu je slomio nosnu i očnu kost i ozlijedio sinuse.

U prilog tužbi protiv poslodavca, odnosno RH, policajac je priložio medicinsku dokumenetaciju, podatke o troškovima liječenja, te pravomoćnu presudu iz kaznenog postupka po kojoj je muškarac osuđen za napad na njega.

Republika Hrvatska je priznala tužbeni zahtjev, ali je iskazala prigovor na njegovu visinu, odnosno 28.303 kune. Sud mu ga je, na osnovu iskaza vještaka, smanjio za oko 7.000 kune. (KAportal)