Aktualno Sport

Evo kako Hrvatska može ispasti čak i ako u Zagrebu dobije sve 3 utakmice!

NEVJEROJATNO, ALI ISTINITO: PORAZ OD ŠVEDSKE JOŠ JE GORI NEGO ŠTO SE MISLILO Evo kako Hrvatska može ispasti čak i ako u Zagrebu dobije sve 3 utakmice!

Uvijek je nezahvalno raditi kalkulacije jer tek se treba odigrati devet utakmica u drugom krugu naše skupine i stoga postoji “mali milijun” mogućih kombinacija za dva mjesta koja vode u polufinale.
Na žalost, već je sada izvjesno da Hrvatska može ispasti s turnira čak i ako dobije sve tri predstojeće utakmice. Skupo bi nas moglo stajati minus 4 u susretu sa Šveđanima jer svaki mogući krug u srazu s njima nam neće ići na ruku, ali to se može gledati i s pozitivne strane – minus je mogao biti i daleko veći.
Međutim, Hrvatska je još uvijek u poziciji da sama odlučuje o svojoj sudbini. Dobijemo li sljedeće tri utakmice – a Francuze pet ili više razlike – mjesto u polufinalu ne može izmaći neovisno ostalim rezultatima u zagrebačkoj skupini.
Kako je doista teško računati na to da ćemo Francuze – oni nam već godinama uglavnom drže lekcije – lakoćom srediti, u poziciji smo da u ostalim utakmicama izaberemo reprezentacije za koje ćemo navijati. Tako će nam odgovarati svaka pobjeda Srbije, a realno i sve tri pobjede Švedske jer je više ne bismo imali u krugu.

Dakako da će sve ove kombinacije odmah pasti u vodu ne pobijedimo li večeras Bjeloruse, a u subotu Norvežane. Pa da s Francuzima odigramo utakmicu na sve ili ništa…(jutarnji.hr)