Aktualno Županija

Maškara iz noćne more: Pjevao k’o slavuj, pa ušao starijoj Karlovčanki u stan u Grabriku i s ruke joj skinuo dva prstena

Dolazi vrijeme maškara, a drevni običaj da se maskirani građani, najčešće djeca darivaju, ponovo je zaživio u karlovačkim naseljima i stambenim zgradama.

No ono što se prije nekoliko dana dogodilo starijoj ženi u karlovačkoj gradskoj četvrti Grabrik pokazuje koliko se i lopine prilagođavaju trenutku i vrebaju građane, najstarije one najranjivije populacije – starije osobe.

– Jučer je neki klinjo s maskom na licu orobio moju susjedu. Došao je na vrata, pjevao, žena mu je rekla da nema novca, no on je primjetio da živi sama pa je zatražio čašu vode i tako ušao u stan, piše nam naša čitateljica dodavši s se radi o starijoj osobi.

S ruke joj je, dodaje, skinuo dva prstena. To se dogodilo u Grabriku no kasnije je saznala da je mladi razbojnik obilazio kuće i stanove i pjevao po Švarči. Po procjeni visine i glasu ima oko 12-13 godina i bio je sam.

Ovo je samo jedan u moru slučajeva u kojoj bezobzirni lopovi pokradaju starije i nemoćne a na koje policija upozorava. Zaključak se sam nameće, ne otvarajte nepoznatim osobama, posebno maskiranim. (kaportal.hr)