Aktualno OG sada Ogulin

Neven Ivošević, zamjenik gradonačelnika, nezadovoljan suradnjom sa – gradskom vlašću!

U emisiji Radio Ogulina “Manjine su naše bogatstvo” koja se ponovo emitira nakon poduže stanke, gostovao je zamjenik gradonačelnika grada Ogulina Neven Ivošević i potpredsjednik SDSS-a. Na funkciju zamjenika došao je u lipnju prošle godine, a u emisiji je oštro kritizirao gradske čelnike, te među ostalim naglasio:
“U proteklom razdoblju, kao i u mnogim drugim sredinama,  moja se funkcija svela na samoinicijativni rad i rješavanje problema pripadnika srpske nacionalne manjine. Na poziciji zamjenika nije mi dodijeljena niti jedna zadaća iz moje nadležnosti.  Jedinu potporu u radu pružaju mi SDSS, SNV i zamjenik župana Mirko Martinović”-rekao je u emisiji Neven Ivošević i istaknuo nekoliko primjera u kojima su pomagali mještanima.

Na pitanje novinarke Tine Trivanović može li navesti konkretnije je li problem u komunikaciji, ili nečem drugom, Ivošević kaže:

“Suradnja nije ostvarena na način kako bi trebala biti. Gradonačelnik mene ne tretira kao izabranog predstavnika srpske manjinske zajednice, a očigledan razlog je učešće vijećnika DSS-a u vladajućoj koaliciji, odosno u gradskom vijeću. Oviseći o DSS-u prihvatio je njihovu politiku opstruiranja legalno izabranog pripadnika manjine. Uz takvu ovisnost gradonačelnika teško možemo govoriti o nekakvoj suradnji”- rekao je i dodao da se nada da će se na dobrobit stanovnika ipak ostvariti suradnja, jer SDSS ima 4 pomoćnika ministara. Posebno je bitna pomoćnica  ministra  regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić koja im, kazao je, može pomoći i koja je za to izrazila želju.

“Najviše problema pripadnici srpske manjine imaju one socijalne i ekonomske prirode, a i komunalno infrastrukturni problemi su prisutni. Mještani Drežnice žale se na stalne ispade električne energije, te smo iz karlovačke Elektre dobili obećanje da će se taj problem ove godine riješiti.Tu su i potrebe izgradnje mrtvačnice u nekoliko mjesnih odbora, kao i rješavanje vodovodne mreže, obnova škola, rješevanje pitanja groblja  i slično”- rekao je nastavku Neven Ivošević i zaključio kako se sve rješava sporo, puževim korakom.

Imao je primjedbe i na gradski proračun za ovu godinu i sredstva  bi se, kazao je, trebala drugačije usmjeravati. Problem je i nedostatak posla, pa se, kaže, nada da priča s Bjelinom nije samo “balon” i da će sve planirano ostvariti.

Na pitanje kako komentira smjenu Siniše Ljubojevića s mjesta predsjednika SKD-a Prosvjeta i  sukobe SDSS-a i DSS-a, Ivošević je rekao:
” Podjela nigdje nije dobra i to može dovesti do uništavanja društva. A držati godinu i po dana jednu kulturnu ustanovu,  kao što je SKD Prosvjeta, paraliziranu i u financjjskom kaosu je skandalozno i neoprostivo! SKD Prosvjeta  nikad nije bila dovedena u takvu situaciju i očekujem da će se revizijom financijskog poslovanja otkriti sve razloge destruktivnog ponašanja smjenjenog predsjednika Siniše Ljubojevića i da će SKD Prosvjeta dalje nastaviti uspješan rad, iako će trebati dosta vremena da se to sve ispravi. Jer, stvoren je gubitak od preko milijun i po kuna! Sazivane su 4 glavne skupštine gdje se nije pomaklo dalje od odlučivanja o dnevnom redu, a to je samo jedan od primjera kako se radilo. Da ne spominjem kuda su otišla sredstva od povrata nekretnina”- rekao je Neven Ivošević  i zaključio kako nema informacija je li u svezi svega istragu pokrenulo Državno odvjetništvo.