Aktualno OG sada Ogulin

“Četiri glavne ubojice u prometu”

U nastavku pojačanih aktivnosti koje se provode u siječnju s ciljem zaustavljanja negativnog trenda, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, na području Policijske uprave karlovačke, policija je i u razdoblju od 26. do 28. siječnja pojačano nadzirala i sankcionirala prekršaje iz tzv. kategorije „četiri glavne ubojice u prometu“, vožnju pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece), nepropisnu uporabu mobitela, ali i druge prekršaje koji uzrokuju teške prometne nesreće. Tom prilikom kontrolirano je 755 vozila, te je evidentirano 210 prometnih prekršaja.
Od navedenog broja evidentirana su 83 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila i to 62 u naseljenom mjestu i 21 izvan naseljenog mjesta, 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 95 ostalih prekršaja.
U istom su razdoblju evidentirane  četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Najveća zabilježena koncentracija alkohola bila je 2,04 promila i to kod vozačice na području Karlovca, a zbog višestrukog ponavljanja teških prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama dvojica vozača su uhićena te će danas tijekom dana biti dovedeni na Prekršajni sud.
Kako bi se izbjegla stradavanja u prometu i ovom prilikom apeliramo na sve sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa, ističu u Policijskoj upravi karlovačkoj.