Aktualno OG sada Ogulin

Gospođa izletjela iz oštrog zavoja i Golfom pogodila vozilo iz suprotnog smjera – bilo je oko 9 sati, a u njoj oko 1,9 promila

Gospođa iz Opatije u dobi od 56 godina prouzročila je 31. srpnja prometnu nesreću u Plaškom. Bilo je 8.55 sati, a u njoj alkohola 1,95 promila. Predmet je ovih dana okončan presudom na Prekršajnom sudu.

Proglasili su je krivom jer se na cesti od Plaškog prema Saborskom svojim Golfom nije kretala sredinom ceste te je izlaskom iz desnog oštrog nepreglednog zavoja prešla na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i s prednjom lijevom stranom svog vozila udarila u lijevu bočnu stranu osobnog vozila rumunjskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Rumunjske, zbog čega su joj odredili kaznu od 1.300 kuna, a još 5.000 kuna dobila je jer je bila pijana. Nesreća je, srećom, prošla bez ozlijeđenih osoba.

Na mjestu događaja su je uhitili te je od 11.30 do 22.15 sati provela u prostorijama PP Ogulin, zbog čega će joj kazna biti umanjena za 300 kuna. Pri odmjeravanju kazne olakotnom okolnošću uzeli su joj dosadašnju nekažnjavanost.

– Okrivljenoj se izriče zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca, jer sud smatra, s obzirom na utvrđenu znatnu koncentraciju alkohola u organizmu, da će se izricanjem navedene mjere na okrivljenu u dovoljnoj mjeri utjecati da ubuduće ne čini iste ili slične prekršaje – zaključio je Prekršajni sud. (KAportal)