Aktualno Županija

Na karlovačke ulice uskoro dolaze prometni redari – u Gradu tvrde, patrolirat će u bilo koje doba dana, pa i vikendom!

Sedam prometnih redara obilazit će karlovačkim ulicama, a na dužnost stupaju čim završe trotjedni tečaj na Policijskoj akademiji u Zagrebu, javili su iz karlovačke gradske uprave.

Koliko će često će izlaziti na teren još nije poznato, ali u Gradu navode da će svakako to biti u bilo koje doba dana, tijekom cijelog tjedna, uključujući i vikende. Hoće li prometni redari na ulicama biti kao i oni komunalni, koje mnogi građani zbog toga što ih na ulicama uopće nema smatraju “mitskim bićima”, treba tek vidjeti.

– To će biti jedna od značajnijih aktivnosti Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo u ovoj godini. Uvod u godinu bile su i nove odluke o parkiranju, odnosno smanjenje cijena i smanjenje trajanja naplate parkiranja, odnosno potpuno ukidanje naplate u određenim ulicama, kazala je pročelnica Hermina Komanac, i dodala da je cilj što kvalitetnije urediti sustav prometa i parkiranja u gradu, a kako bi građanima život bio ugodniji, jednostavniji i u konačnici sigurniji.

Pročelnica Hermina Komanac – foto www.karlovac.hr
Pročelnica navodi da se Upravni odjel za komunalno gospodarstvo tijekom cijele godine bavi upravo svakodnevnom komunalnom problematikom koja utječe na kvalitetu života građana, od čišćenja kanala u ruralnim dijelovima grada do javne rasvjete, rampi za invalidne osobe, održavanje cesta, biciklističkih staza, blagdanskog kićenje grada, održavanje objekata u vlasništvu Grada, komunalnog reda …

-To je svakodnevni život grada i svaki zadatak pokušavamo riješiti u dogovoru s gradskim četvrtima i mjesnim odborima, što kvalitetnije i bolje, na zadovoljstvo svih naših građana, rekla je pročelnica Komanac.(KAportal)