Aktualno OG sada Ogulin

Stanari Struge peticijom “zakočili” uređenje naselja

Nakon što smo jučer objavili pritužbu jednog čitatelja iz naselja Struga, koji nam je poslao i fotografije na kojima se vidi da grane drveća pod snijegom tek što se nisu srušile, zamolili smo glasnogovornicu Grada Ogulina Karmelu Matić da nam odgovori  tko je zadužen za obavljanje poslova čišćenja i rezanja grana u ovom naselju, jer predstavljaju opasnost za prolaznike i parkirane automobile.

U svom odgovoru Karmela Matić navodi: “Građani naselja Struga mogu se pisanim putem obratiti Gradu Ogulinu uz prijedlog za svako pojedino drvo kako bi, sa komunalnim redarstvom i mišljenjem stručne osobe za arborikulturu, donijeli najbolje rješenje”.

Oni će to vjerojatno i učiniti, ali moramo ovom prigodom podsjetiti i na jedan zanimljiv detalj. Naime,  stanari Struge potpisali su peticiju protiv rušenja stabala i protiv projekta uređenja naselja, jer im se nije svidio  raspored  parkirališnih mjesta.  No, prije toga, kad je bila javna rasprava nakon izrade projekta, a prije traženja građevinske dozvole, nitko nije imao prigovora. Kad je projekt dovršen i građevinska dozvola  ishodovana,  sami stanari su peticijom “zakočili”  provedbu i traže  novo projektiranje.