Aktualno Sport

‘To je velika čast, a nošenje zastave sam vježbao nedavno na jednoj svadbi”

NOVI HRVATSKI STJEGONOŠA NA OTVARANJU ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA ‘To je velika čast, a nošenje zastave sam vježbao nedavno na jednoj svadbi”

Iako je za Pjongčang trebao krenuti sat i pol nakon ostatka prvog dijela ekspedicije, Natko Zrnčić-Dim u ponedjeljak je saznao da u zračnu luku ipak mora doći nešto ranije.

VEĆINA HRVATSKE EKSPEDICIJE OTPUTOVALA NA ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE Predvodio ih je barjaktar Zrnčić-Dim, preostali dio ‘leti’ za tjedan dana
– Nazvali su me i pitali mogu li odmah krenuti. Bio sam spreman, krenuo i, evo, došao na vrijeme.

Pitat ću i Janicu

Dobro da jest jer ne bi bilo zgodno da nam se izgubi – stjegonoša.

– Ovo će mi biti četvrte Igre i već je samo predstavljanje Hrvatske velika čast. Nositi zastavu na otvaranju pak je još veća čast, definitivno nešto posebno.

Tako će Natko otići na svoje drugo otvaranje.

– Prvi sam put bio u Sočiju, kad je Ivica nosio zastavu pa smo se dogovorili da idemo zajedno. Doduše, odmah nakon mimohoda otišli smo spavati, nismo gledali otvaranje. Dobro je to osjetiti, veseli me što ću biti tamo.

Ovaj će put biti u naslovnoj ulozi, a prije će se raspitati što mu je i kako raditi.

– Ivica mi može dati savjet, a pitat ću i Janicu ako bude tamo. Moram vidjeti nosi li se zastava u jednoj ili objema rukama, trebam li mahati… Trening? Ne, nisam posebno trenirao, ali sam nedavno bio na jednoj svadbi pa sam malo isprobavao kako je to.

Ne ide kako sam želio

Što očekuje u Pjongčangu?

– Nadam se da ćemo svi predstaviti Hrvatsku u najboljem svjetlu, ostvariti dobre rezultate i vratiti se zadovoljni doma. Meni sezona ne ide kako sam se nadao, nisam ostvario rezultate koji bi me zadovoljili i s kojima bih u Pjongčang otišao s prevelikim optimizmom, odnosno ne mogu reći da idem po medalju, što mi je najveća želja cijelu karijeru. Zato idem s ciljem da poboljšam svoj najbolji rezultat na ZOI, što je 10. mjesto iz Sočija. To bi me zadovoljilo.

Igre iznenađenja

Opet, nije zabranjeno sanjati…

– Sandro Viletta je u Sočiju osvojio kombinacijsko zlato a da u toj disciplini prije toga nigdje nije stajao na postolju. Na ZOI je zaista sve moguće jer je to jedan dan, jedna utrka, nekome može odgovarati staza, nekome uvjeti. Ja ću voziti brze discipline i kombinaciju. Idem korak po korak; prvo moram upoznati stazu, krenuti s treninzima spusta, a vjerujem da će do kombinacije sve biti OK – zaključio je Natko Zrnčić-Dim. (jutarnji.hr)