Aktualno Županija

Nova zapošljavanja u dugoreškoj Čistoći na tapeti Gradskog vijeća – sve po zakonu, natječaj nije bio obvezan, ali bi bio moralan

Kad je riječ o dugoreškoj Čistoći, u posljednjih godinu dana u nekoliko navrata u javnosti i na Gradskom vijeću raspravljalo se o zapošljavanjima u ovoj gradskoj tvrtki. Na današnjoj sjednici na red je došlo novo zapošljavanje i to ono na mjestu pomoćnika tehničkog direktora.

U Čistoći je opet zaposlena jedna djelatnica, za koju prema pitanju i tvrdnjama građana, nije bilo natječaja, a ako je bio raspisan natječaj zanima me jesu li se javili branitelji i koliko je branitelja u posljednje vrijeme zaposleno, jer u Dugoj Resi ih puno bez posla. Ta gospođa koja je zaposlena bila je nekad član HDZ i prije izbora je izišla iz stranke. Svi znamo da je u ranijem periodu s gradonačelnikom prešla iz HNS u HSS, da li je to neki dug koji je trebalo vratiti, pitao je Zlatko Grčić (HDZ).

Na pitanje su mu odgovorili direktor Čistoće Marijan Kovačić koji potvrdio da je u tvrtki došlo do novog zapošljavanja, ali i gradonačelnik Tomislav Boljar.

Pred našom tvrtkom su veliki poslovi i zaposlili smo novu djelatnicu na poslovima pomoćnika tehničkog direktora koja će raditi na pripremi dokumentacije za skorašnje natječaje kojima želimo osigurati sredstva za kupnju potrebne opreme od kamiona, kompostera, čipiranje kanti za odlaganje otpada i ostalog, prema uredbi o zbrinjavanju otpada. Za sve to treba nam najmanje tri milijuna kuna i da bismo realizirali ove zakonske odredbe moramo povući dodatni novac. Riječ je o Martini Bežan i natječaj nije bio raspisan, jer po zakonu Čistoća ga nije dužna objavljivati. Uz Martinu Bežan zaposlili smo još dva radnika, od kojih je jedan sin branitelja Marka Cunića poginulog u Oluji – objasnio je nova zapošljavanja Kovačić, dodajući kako Čistoća planira i prodaju pogrebne opreme što je velik posao koji će također obavljati navedena nova djelatnica.

Gradonačelnik Tomislav Boljar istaknuo je kako mu je najbitnije da se posao odradi, jer Vijeće će ga prvo „pribiti na križ“ ako posao zapne, a cilj je dobiti što kvalitetniju i jeftiniju uslugu za građane.

U Dugoj Resi sam rođen, poznajem gotovo sve građane. Koga da zaposlimo – svemirce, uvijek će netko biti nečiji, bitno je radi li ili ne radi – objasnio je Boljar i dodao kako koliko znade Martina Bežan nije član HSS.

Vijećnici Marko Benić (AUZ) i Zlatko Matičić iz Živog zida, istakli su kako, iako zakon nije propisao objavu natječaja za ova zapošljavanja, bi bilo moralno da su oni ipak raspisani i da je odabran najkvalitetniji kandidat, osobito zbog nezaposlenih branitelja.

Kako smo neslužbeno saznali novozaposlena djelatnica, Martina Bežan po zanimanju je inženjer rudarstva i ranije je radila na sličnim poslovima u IGM-u Tounj. Ove informacije željeli smo provjeriti kod gospođe Bežan osobno, no ona je bila prilično zbunjena zbog našeg poziva i nije željela odgovoriti baš ni na jedno pitanje. (kaportal.hr)