Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend

Danas, umjereno, u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Slabe oborine može biti ponajprije u gorju i na sjeverozapadu zemlje. U gorju je moguć novi tanji snježni pokrivač, a na širem Dubrovačkom području jugu uz prolazno više oblaka u drugom dijelu dana lokalno može pasti i malo kiše.  U jutro na kopnu mjestimice magla, češća u središnjim predjelima te u kotlinama Gorskog kotara i Like. Vjetar većinom slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će jačati bura na jaku s olujnim udarima, Velebita i orkanskim. Najniža jutarnja temperatura zraka od -7 do -2, na Jadranu od 2 do 7. Najviša dnevna između 1 i 6, na Jadranu od 8 do 13 °C.

U kontinentalnom će području i temperatura zraka tijekom vikenda, i najniža dnevna, i najviša – biti različita od mjesta do mjesta, ovisna o nastajanju i zadržavanju magle i niskih oblaka. No, sigurno je da do ponedjeljka neće biti obilnijih oborina.

Prema prognozi DHMZ-a, nove oborine očekuju se u ponedjeljak i utorak i to u središnjoj Hrvatskoj te u Lici i Gorskom kotaru. Za Slavoniju je najavljena kiša, kao i za sjeverni Jadran i Dalmaciju.

Jutarnje temperature u kontinentalnom dijelu kretat će se između -8°C i 0°C, a dnevne tempeerature između 2 i 6 stupnjeva, a na Jadranu između 6 i 10°C stupnjeva.