Aktualno Županija

Prijetio policajcu, pa mu pronašli oružje, streljivo, drogu…

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je osam kaznenih djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Slunj, Karlovac) i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

JIz policijskog izvješća doznajemo da je jučer, oko 5 sati u Slunju, zbog narušavanja javnog reda i mira, uhićen je 47-godišnjak koji je prilikom postupanja policije prijetio policijskom službeniku. Tijekom kriminalističkog istraživanja, a prilikom pretrage doma i drugih prostorija, kod 47-godišnjaka su pronađena dva komada vatrenog oružja, dijelovi vatrenog oružja, 47 komada raznog streljiva, 6,7 grama droge Hašiš, 1377,26 grama zelene biljne tvari nalik na drogu Cannabis Marihuana, 17,5 litara tekućine sa sadržajem materije nalik na drogu Cannabis Marihuana i 2,4 grama sjemenki nalik na sjemenke konoplje tipa Marihuana, što je osumnjičeni proizveo neovlaštenim uzgojem. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnja, neovlaštena proizvodnja i promet drogama, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te prekršaja narušavanja javnog reda i mira, 47-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti doveden na nadležno državno odvjetništvo.

Jučer je u Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena prijava 33-godišnjakinje da joj je nepoznati počinitelj tijekom poslijepodneva iz noćnog kluba otuđio mobitel. Policijski službenici uhitili su muškarca koji se dovodi u vezu s ovim događajem te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.