Aktualno Županija

Strahota u Donjem Zvečaju: U naletu vlaka na automobil na pružnom prijelazu poginuo bračni par iz Karlovca

U strašnoj nesreći koja se točno u podne dogodila u Donjem Zvečaju kraj Duge Rese smrtno su stradale dvije osobe, javila je karlovačka policija. Navode da je do nesreće došlo na pružnom prijelazu na kojemu je vlak udario automobil koji je prelazio željezničku prugu.

Lokalna cesta u tom dijelu prelazi prugu i nastavlja prema turističkom naselju Osor. Ovdje je i ranije bilo sličnih udesa. Što je uzrok ovoj tragediji utvrdit će se očevidom koji je u tijeku.

Željeznički promet je u prekidu.

Prema informacijama s mjesta događaja prije udara čula se glasna sirena iz lokomotive, a nakon udara zvukovi kočenja i struganja. Teretni vlak uspio se zaustaviti tek 200 metara dalje, a s njime i vozilo koje je gurao. Ekipa hitne medicinske službe i vatrogasci koji su ubrzo stigli, nažalost, nisu bili od pomoći, jer su ozljede na unesrećenima bile preteške.

Nagađa se da je stradao mlađi bračni par iz Karlovca, koji u vikend naselju Osor imaju vikendicu, a kupili su je nedavno, prije mjesec ili dva. U trenutku nesreće kretali su se prema Mrežnici, a vlak je prometovao u smjeru Generalskog Stola.

Podsjetimo, na istom mjestu u veljači 2011. dogodilo se isto, vlak je naletio na Škodu Roomster, tada su također smrtno stradale dvije osobe, mladići od 30 i 27 godina. Vlak je u punoj brzini udario u desnu bočnu stranu Škode, te je odbacio u desetak metara duboki jarak pored pruge. Jedan od poginulih ostao je u smrskanom automobilu, dok je drugi ispao van.

Podsjetimo, prije samo dva dana slična nesreća dogodila se na Orlovcu, no 85-godišnji vozač ju je preživio i oporavlja se u Općoj bolnici Karlovac. (kaportal.hr)