Aktualno Županija

HDZ sinoć proslavio 28. obljetnicu osnivanja u Karlovcu i Karlovačkoj županiji – Jelić ustvrdio: HDZ je najbolji alat za Hrvatsku

HDZ u Karlovcu i Karlovačkoj županiji jučer je proslavio 28. godišnjicu osnutka stranke pa je to bila prilika da se na svečanosti u Gradskom kazalištu Zorin dom okupe brojni stranački dužnosnici i članovi. Iako je bio najavljen dolazak predsjednika stranke i aktualnog premijera Andreja Plenkovića, ipak je izostao, pa je kao njegov izaslanik došao glavni tajnik stranke i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandrokovića.

U obraćanju medijima Jelić je rekao da su u ovom trenutku u 11 gradova i općina u Karlovačkoj županiji na čelu HDZ-ovci, ali isto tako u 11 jedinica lokalne samoprave nisu HDZ-ovci.

– Dok god postoji ova izjednačena borba, kazao je Jelić, na nama je da se zapitamo koliko u ovom trenutku ima stare slave, a koliko realne snage HDZ-a, rekao je Jelić te prisnažio kako je ipak “HDZ najbolji alat za Hrvatsku”.

Najavio je, uz izgradnju novog doma HDZ-a u staroj karlovačkoj Zvijezdi, ustanovljenje „male HDZ-ove akademije“ u kojoj će svaki dužnosnik biti i mentor jednoj mlađoj osobi radi kvalitetnog kadrovskog osvježenja.

Od Nade Murganić i Tome Medveda, dvoje aktualnih ministara iz Karlovačke županije, Jelić je zatražio da budu „malo subjektivniji za vlastitu regiju, jer to je časno, i da oni moraju znati da se imaju kamo vratiti…“.

Jandroković je kazao da je karlovački i HDZ Karlovačke županije jedan od najbolje organiziranih u Hrvatskoj. Istaknuo je kako je HDZ ključna politička snaga u Vladi i izrazio zadovoljstvo postignutim u 16 mjeseci rada Vlade Andreja Plenkovića. (kaportal.hr)(foto:hdz.kazup.)