Aktualno Županija

Gradsko vijeće danas odlučuje o darovanju devastirane Oružane Županiji – uređenje planirano već za 2019.

Nekadašnju Oružanu, koju je država prije nekoliko godina dala Gradu Karlovcu, Gradsko vijeće danas bi trebalo darovati Karlovačkoj županiji.

U njoj će, kako smo već pisali, biti Centar kompetencije, za koji Karlovačka županija već radi projektnu dokumentaciju, idući mjesec projekt vrijedan 40-ak milijuna kuna namjerava kandidirati na natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja – za što joj vlasništvo nad Oružanom i treba – a iduće godine i započeti uređenje zgrade na Trgu bana Jelačića.

Ne promijeni li se nešto, Vijeće će na sjednici u utorak donijeti odluku kojom Županiji prenosi u vlasništvo nekretninu od 3.659 kvadrata, koju čine zemljište, zgrada, pomoćne zgrade i – ruševine, procijenjene tržišne vrijednosti 9,120.000 kuna.

Osim o Oružani, vijećnici će raspravljati i o polugodišnjem izvješću o radu gradonačelnika, stanju u prostoru Karlovca, izvješću o radu Savjeta mladih u prošloj godini, ali i imenovanju novog saziva Savjeta, te još 10-ak točaka dnevnog reda. Prije toga, imat će priliku za postavljanje pitanja i dobivanje odgovora na njih na Aktualnom satu. (kaportal.hr)