Aktualno OG sada Ogulin

Sastanak i sa OPG-ovima

Nakon obrtnika i poduzetnika, sastanak gradskih čelnika upriličen je i sa vlasnicima OPG-ova, a sve u cilju predstavljanja mjera kojima grad želi potaknuti njihov razvoj. Nakon pozdravnih riječi zamjenice gradonačelnika Ivane Salopek Šumonja, u uvodnoj riječi gradonačelnik Dalibor Domitrović ponovio je uglavnom ono što je prezentirao na protekla dva sastanka, a to je  aktualno stanje u gospodarstvu našeg grada,  te konkretne poteze koje će poduzeti u realizaciji novih projekata. I ovog puta je spomenuo jedan važan projekt, a to je obilaznica, projekt vrijedan sedamdesetak milijuna kuna, koji će se početi realizirati u ovoj godini, a potrajat će pet do šest godina. No, s obzirom na planove Bjelina i drugih tvrtki u Poduzetničkoj zoni, te moguće zagušenje prometa kroz sam grad, nastojat će to riješiti gradnjom nove prometnice. Govorio je i o nastavku ulaganja u Dječji vrtić Bistrac i Pučko otvoreno učilište.

Potom je direktor KARLA-e Viktor Šegrt prezentirao projekt  “Susret civilizacija- utvrde i dvorci Karlovačke županije”, čijom će se realizacijom omogućiti OPG-ovima da plasiraju svoje proizvode, a u tom će se cilju osnovati javna ustanova istog imena.

Zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja prezentirao je ovom prigodom 12  mjera kojima će Grad nastojati pomoći OPG-ovima, a to su, među ostalima,  mjere za održavanje sjemena kupusa Ogulinac, uzgoj pčela, edukacije i stručno osposobljavanje, mjere za pripremanje i kandidiranje EU projekata, za umjetno osjemenjivanje, prezentacije projekata, elementarne nepogode, te uređenje prodajnih mjesta.

Mirna Ceranić iz Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe upoznala je nazočne sa njihovim radom, a isto su učinili i djelatnici LAG-a Frankopan.

S obzirom na moguće dobivanje sredstava  potpore, vjerujemo da će ovakav način njihove prezentacije pridonijeti većem interesu obrtnika, poduzetnika i poljoprivrednika, jer se za to, lani osigurana sredstva, nisu  iskoristila.