Aktualno Županija

Službe rade punom parom – za “borbu” s novim snijegom u pripravnosti dodatni strojevi

– Vjerujem da ćemo sljedećih dana odraditi posao kako treba tako da se ne dogodi nešto loše po čemu ćemo pamtiti ovaj snijeg. Svi imamo svoj dio posla i vjerujem da ćemo ga odraditi, rekao je gradonačelnik Damir Mandić, nakon jutrošnjeg sastanka Stožera Zimske službe.

Kazao je kako su sve službe odavno na terenu, ali budući se očekuju nove snježne padaline, Stožer je odlučio angažirati i dodatne strojeve gradskih tvrtki da sve bude, pogotovo oko ustanova, prohodno. Mandić je pozvao i stanare i korisnike poslovnih prostora da očiste oko svojih ulaza i poslovnih prostora, a sve Karlovčane da malo više vode računa jedni o drugima.

– Obzirom da su za sljedeći tjedan najavljene niske temperature, pozivam sve sugrađane da još više vode brigu o svima onima koji su nam u susjedstvu, pogotovo starijim osobama, samačkim domaćinstvima na ruralnom području… da im malo više budemo na raspolaganju, poručio je Mandić.

Podsjetio je da se snijeg u gradu čisti po prioritetima, te kazao da, za sad, nema informacija o nekim poteškoćama iako je kretanje otežano, a par pritužbi građana provjerit će komunalni redari na terenu. (kaportal.hr)