Aktualno Županija

Nakon fizičkog sukoba vatrenim oružjem teško ozljeđen 38-godišnjak

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac i Ogulin) i tri prometne nesreća od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom, saznajemo danas iz policijskoh izvješće. U njemu se navodi kako je sinoć oko 23.55 sati u naselju Mrzljaki, općina Draganić, nakon verbalnog i fizičkog sukoba 51-godišnjak  vatrenim oružjem teško ozlijedio 38-godišnjaka. U zdravstvenoj ustanovi utvrđeno je da se radi o ozljedama opasnim po život. Policija je uhitila 51-godišnjaka te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica Županijske državne odvjetnice u Karlovcu.

U razdoblju od 17. do 24. veljače u Cerovcu Vukmanićkom nepoznati počinitelj provalio je u kuću vlasništvo 65-godišnjaka i otuđio električnu grijalicu, brusilicu, akumulator i drugo. Materijalna šteta veća je od dvije tisuće kuna.

Jučer u 11.35 sati na cesti D-23 u naselju Vijenac Mrežnički, grad Duga Resa dogodila se prometna nesreća. Poljoprivrednim traktorom karlovačkih registracijskih oznaka upravljao je 81-godišnjak te se iz dvorišta obiteljske kuće uključivao u promet na kolnik ceste D-23. Tom prilikom oduzeo je prednost prolaska osobnom vozilu karlovačkih registracijskih oznaka kojim je iz smjera Ogulina prema Dugoj Resi upravljao 22-godišnjak koji vozilom udara u poljoprivredni traktor. Od siline udarca vozač traktora pao je na kolnik te je teško ozlijeđen, dok su vozač osobnog vozila i putnici 22-godišnjak i 24-godišnjak lakše ozlijeđeni. Protiv vozača traktora slijedi obavezni prekršajni nalog te izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.