Aktualno OG sada Ogulin

Bernardić:”Martina Dalić mora otići!”

Predsjednika SDP-a Davora Bernardića ni loši vremenski uvjeti nisu omeli da dođe u Ogulin, gdje je,  u nedjelju na večer, u Pučkom otvorenom učilištu  govorio  o programu SDP-a pod nazivom „Za dobro društvo“.

Nakon sudjelovanja  na radnim sastancima s članicama i članovima SDP-a u Zadru i Otočcu,  i u Ogulinu  je govorio o nacrtu budućeg stranačkog programa „Za dobro društvo“ kojim se stranka modernizira i okreće budućnosti.

„Ovim programom obilježavamo jedan trenutak u hrvatskoj povijesti. On je danas u raspravi  i on je za SDP temeljni krovni dokument. Donosimo ga u trenutku kad ova zemlja stari, izumire i iseljava. Istovremeno, predstavnici rigidne desnice iz davno zatvorenih ladica vade aveti poraženih ideologija koje onda produbljuju podjele u društvu. Oni mijenjaju imena ulica i trgova, kojima šeta  sve manje mladih! Građani od nas zahtijevaju da nudimo rješenja za probleme u hrvatskom društvu, a mi odgovaramo tako da na ovom dokumentu koji je temelj, baza, zajedno s njima pišemo ugovor s društvom, budući program za cijelu Hrvatsku“, rekao je Bernardić.

Predsjednik SDP-a je komentirao aktualnu političku situaciju na svim razinama, pri čemu je ponovio svoj stav da potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić mora otići, a dok se to ne dogodi „transparentan i pošten proces nagodbe u Agrokoru neće biti moguć“.

Bernardić je kritizirao i premijera Plenkovića rekavši kako ova Vlada nema niti viziju niti plana za budućnost, što je posebice vidljivo na primjeru Agrokora.

„Ne vidim po čemu se to ova Vlada bori za interese hrvatskog naroda. Plenković  u Bruxellesu ne zastupa hrvatske interese, on je samo briselski činovnik koji izvršava naredbe Europske unije.“

Svoje stranačke kolegice i kolege Bernardić je upoznao i sa mjerama koje je SDP dosad predlagao u svrhu reforme radnog zakonodavstva, te naglasio kako nije moguće graditi prosperitetnu zemlju i dobro društvo kad je u svijet rada u Hrvatskoj uključen tek svaki dvadeseti mladi do 24 godine, ili tek svaki deveti stariji od 55 godina.

„Nijedno si društvo ne može dozvoliti takvo rasipanje svojeg najvrjednijeg potencijala. Uvažavajući rezultate istraživanja problema hrvatskog tržišta rada i preporuke akademske, poslovne i sindikalne zajednice, SDP je spreman krenuti u opsežne i sustavne reforme kako bi se povećala zaposlenost, od reformi pravosudnog sustava, javne uprave te naročito sustava obrazovanja, do sasvim konkretnih promjena na tržištu rada s ciljem produženja radnoga vijeka, promicanja samozapošljavanja i stvaranja malih poslova, unaprjeđenja sigurne fleksibilnosti, poticajne porezne politike, efikasnije korištenje aktivnih mjera zapošljavanja do jačanja lokalnih kapaciteta za zapošljavanje“, zaključio je Bernardić.

Tribini u Ogulinu nazočili su i saborski zastupnik Damir Mateljan, ujedno i predsjednik Županijske organizacije SDP-a, sa suradnicima iz ostalih diejhlova naše županije, koji se pripremaju za stranačku konvenciju i nove izbore.