OG sada Ogulin

Još malo o HŽ Infratsrukturi, snjegočistačima i “predstavi za javnost”…

“Slučaj je vrlo lako razriješiti, kao što ste se i sami uvjerili u kolodvoru Ogulin snjegočistači firme P&T zameteni su ispod snijega, a TMD u kolodvoru Podsused tvornica”- napisao nam je isti autor koji nam je prošloga tjedna poslao mail u kojem je upozorio na problem u HŽ Infratsrukturi i snjegočistačima koji nisu u funkciji, a pruga je zatrpana snijegom.  Stvar se prilično “uskomešala”, članovi uprave HŽ Infrastrukture došli su u Ogulin i provozali se vlakom do Moravica, te utvrdili kako je pruga čista i kako sve normalno funkcionira.

Zanimljivo, među pozvanim novinarima nije bio nitko iz Ogulina, isko su upravo na ogulinskom kolodvoru “parkirani” snjegočistači, zbog kojih je sve i počelo.

“U međuvremenu, nakon zadnjeg javljanja doznali smo jednu vrlo važnu informaciju o tehničkoj pogreški na snjegočistačima koje će voziti upravo vaši strojovođe”- navodi naš izvor u zadnjem mailu i dodaje:

“U tehničkim specifikacijama tražen je hidraulični centralni svornjak koji služi za dizanje stroja koji se nakon toga zakreće 180% i čisti snijeg u drugom smijeru. Preuzeta vozila nisu u balansu i nije moguće bez dodatne pomoći viličara ista zakrenuti oko svoje osi, što je naravno provjereno na faznim kontrolama u tvornici P&T u Austriji.

To je pravi razlog, uz već navedene tehničke neusklađenosti što potrebna dokumentacija , koja je preuzeta odman nakon preuzimanja od strane proizvođača nije predana Agenciji, koja bi odmah uočila ovak ključni nedostatak.

Sve je predano u Agenciju kako je navedeno u Izvješću HŽI  31. siječnja, tek kada smo objelodanili cijeli slučaj”- navodi se, te kaže kako su članovi uprave bili obmanuti izjavama i tvrdnjama svojih podređenih koji su pokušali stvoriti dojam funkcioniranja sustava.

Nakon prozivanja djelatnika imenom i prezimenom, autor teksta zaključuje:
“Sada kada je sve vidljivo, naravno da Uprava teško može priznati „svoju“ obmanjenost, no napominjemo, sustav je ogroman, morate vjerovati svojim ljudima, no kad kada se susretnete sa groznom stvarnošću, a to je u ovome slučaju upravo sada, morate djelovati! Poštovana Upravo, molimo vas da zajedno sa nadležnim institucijama prekinete ovu farsu…”

Neslužbeno doznajemo da bi spomenuti sporni snjegočistači mogli biti stavljeni u funkciju ovih dana!