Aktualno Županija

Radnika građevinskog poduzeća policajci na Ilovcu uhvatili kako vozi neregistrirani bager – gazda 10 godina zaboravio na tehnički?!

Karlovačko građevinsko poduzeće i njegov 53-godišnji direktor kažnjeni su novčanom kaznom s 2500 kuna jer je radnik tog poduzeća zatečen kako upravlja radnim strojem JCB-kombinirkom, koja nije bila registrirana.

Dogodilo se to na Ilovcu, radnik poduzeća strojem se kretao Zagrebačkom ulicom. Policajci su ga zaustavili i zatražili prometnu dozvolu, a u njoj je pisalo da je registracija ne vozilu istekla još 29. siječnja 2008. godine, a u tom periodu nije bilo niti osigurano.

U poduzeću su se branili da su stroj registrirali 2008. godine, jer je tada bilo više posla, pa je vozilo znalo sudjelovati u prometu, ali da su ga poslije koristili samo za radove na gradilištima, te da nije sudjelovalo u prometu. Kritične zgode da je neposredno prije bila skinuta s labudice te da se kretala između autosalona i ugostiteljskog objekta prema sjedištu poduzeća, a tamo su ih zaustali djelatnici Mobilne jedinice prometne policije.

Sud nije prihvatio ove argumente, smatraju da nije realno da je kombinirku dovezla labudica, jer je nesporno da je zatečena u kretanju na “javnoj prometnici koristeći pogonsku snagu svojih motora”.(KAportal)