Aktualno Županija

Županijskim službama stiglo 14 novih vozila vrijednih 1,5 milijuna kuna – počastili se i posebnim registracijama

NOVA ERGELA Županijskim službama stiglo 14 novih vozila vrijednih 1,5 milijuna kuna – počastili se i posebnim registracijama

Vozni park Karlovačke županije pojačan je s deset novih automobila, Županijske uprave za ceste s dva, kao i Razvojne agencije Karla, a za to plaćeno nešto više od 1,5 milijun kuna.

14 automobila nabavljeno je objedinjenom javnom nabavom, ukupne vrijednosti, s porezima, 1,563.249,92 kuna, kažu nam iz Županije, napominjući da su vozila odabrana jer su zadovoljila propisane tehničke specifikacije iz javne nabave.

Najviše, sedam komada, kupljeno je Renault Clio Life 1.2, koji koštaju 602.699 kuna. Šest je za Županiju, jedan za Karlu.

Tri Renault Megane Berline Limited Energy, dva za Županiju, jedan za Karlu, plaćena su 399.149,96 kuna, a tek nešto manje, 391.499,99 kuna, također tri Renault Captur Zen Energy, od kojih su dva Županiji, a treći ŽUC-u. ŽUC je bogatiji i za Renault Kadjar Limited Energy dci 110, plaćen 169.900 kuna.

Župan je, čini se, nastavio praksu Grada Karlovca da službeni automobili imaju i posebne registarske pločice pa novi županijski auti imaju registracije KA 001 ZU i dalje redom po brojevima. Uz 1,5 milijun kuna za aute, nekih tristotinjak kuna više za jednu registracijsku pločicu, smatraju u Županiji, valjda i nije prevelik izdatak.
Inače, Audi A6, službeni automobil karlovačkog župana iz 2006. i prijeđenih 492.892 kilometra, Županija je ponudila na prodaju po početnoj cijeni od 45.000 kuna. Javni poziv otvoren je do 7. ožujka u 9 sati pa oni koji bi se željeli voziti u autu kojim su se vozila trojica župana, još stignu dati ponudu.

Ove godine, najavljuju u Županiji, namjeravaju vratiti još dva vozila koje koriste u leasingu zbog skupog održavanja, a umjesto njih planiraju kupiti jedno vozilo gradske klase i jedno niže srednje klase. (kaportal.hr)