Aktualno OG sada Ogulin

Turista sve više

Redovna godišnja skupština Turističke zajednice grada Ogulina održana je pod predsjedanjem gradonačelnika Dalibora Domitrovića, koji je izrazio zadovoljstvo njenim radom i sve većim brojem turista koji dolaze u naš grad.

Tako je, prema riječima direktorice Turističkog ureda Sonje Drašković, 2017. godine Ogulin posjetilo  pet tisuća turista više nego godinu prije, a ukupno je ostvareno 30.223 noćenja. Podsjetila je, kad se pogleda cijela statistika,  da je preko 50 tisuća noćenja ostvareno  davne 2004. godine, ali  tada je radilo skijalište na Bjelolasici,, a moglo se u apartmanima u Jasenku smjestiti oko 500 posjetitelja.

I financijsko je poslovanje bilo pozitivno, a značajno je povećan i broj kreveta i iznajmljivača apartmana. Ogulinci prazne kuće i stanove sve više uređuju i prepoznali su turistički potencijal grada. Sonja Drašković vjeruje da će tako i ostati.

Na skupštini je prihvaćen financijski i plan rada za iduće razdoblje, a pozdravljena je inicijativa osnivanja Udruge iznajmljivača Bjelolasica s kojom je ostvarena odlična suradnja.