Aktualno OG sada Ogulin

Vežite se – cijeli tjedan nadzor korištenja sigurnosnog pojasa

Unatoč čestom tumačenju da su sigurnosni pojasevi nepotrebni, neudobni, ili čak opasni, treba biti svjestan da je mogućnost za smrtno stradavanje u prometnoj nesreći višestruko veća (čak deset puta) ako se ne koristi sigurnosni pojas. Važno je napomenuti da putnici koji sjede na stražnjim sjedalima imaju još veći rizik od stradavanja u prometnim nesrećama jer je postotak onih koji ispadnu iz automobila tijekom nesreće još veći na stražnjim nego na prednjim sjedalima. Slijedom navedenog, a temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europske unije, na području Policijske uprave karlovačke policija će u razdoblju od 12. do 18. ožujka provoditi kontinuirani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.
Cilj ove akcije je, osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače kao i na putnike u vozilima, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo.
Pozivamo sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili i sebe i ostale sudionike u prometu, a time ujedno utjecali i na povoljno stanje sigurnosti u prometu.