Aktualno Županija

Vlasnica kuće u Logorištu demantira Mandića: Nije istina da nema poplavljenih kuća, u mojoj je voda do koljena

Na današnju izjavu gradonačelnika Damira Mandića da u dijelovima grada branjenih od poplave nema niti jedne poplavljene kuće reagirala je čitateljica KAportala Vesna Živčić iz naselje Logorište. Kako tvrdi, prizemlje njezine kuće na adresi Logorište 3 poplavljeno je još od sinoć.
– Razina vode i dalje osjetno raste i trenutno je u tijeku spajanje poplavne vode iz dvorišta i podzemnih voda u prizemlju. U prizemlju je voda već do koljena, ako ne i viša, rekla nam je čitateljica danas oko 15.30 sati.
Dodaje da je sama kuća oštećena tijekom poplava 2014. i 2015. godine u toj mjeri da su njezini zidovi izgubili 30 posto svoje čvrstoće, a što je potvrđeno i nalazom vještaka iz IGH.
– Usprkos obećanjima da će privremene barijere spriječiti plavljenje, kuća je i dalje nepromijenjeno izložena plavljenju. Od vatrogasaca smo sinoć dobili pumpu veličine čajnika – danas sam zapovjedniku Miroslavu Radi zahvalila što je pribavio pumpu i napomenula da je nedovoljno velika, na što je on slegnuo ramenima. O poplavljenosti svoje kuće informirala sam i g. Mišu Čička, voditelja ovog projekta od strane Hrvatskih voda, kojemu želim da mu projekt uspije. Međutim, ne mogu prihvati nečije paušalne i neistinite izjave da nema stradalih kuća, kazala je ova stanovnica Logorišta koja nam je poslala i fotografije koje, dodaje, potvrđuju njezine navode. (kaportal.hr)