Aktualno Županija

Svi na terenu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Vojnić) i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, saznajemo u policiji.

A iz centra 112 dozanjemo da je u protekla 24 sata Županijski centar 112 (ŽC 112) Karlovac zaprimio  172 poziva građana. Od poziva hitne zdravstvene problematike Županijskog zavoda za hitnu medicinu, građani su preko ŽC 112 zatražili pomoć u 15 navrata, u kojima je u 9 poziva zatražena intervencija medicinskog tima, dok je 6 poziva bilo savjetodavne naravi.

U 11:00 h je jučer zabilježen  maksimalni vodostaj rijeke Kupe u Karlovcu od + 774 cm, nakon čega je rijeka Kupa u laganom padu. U isto vrijeme maksimalni vodostaj rijeke Korane u Karlovcu je iznosio + 785 cm, nakon toga i Korana je u laganom padu. Na prometnicama su podzemne vode i dio voda koje procjeđuje nasip na prostoru Logorišta, Male Švarče i Mostanja. Ekipe Hrvatskih vode i njenih kooperanata su 24 sata na terenu zajedno s JVP Karlovac i DVD VZG Karlovca i s jakim pumpama prebacivale vodu. Jučer predvečer iz Osijeka su Hrvatske vode  dopremile dvije jake visoko protočne pumpe, a iz Slavonskog Broda i Požege traktore s protočnim pumpama. Napravljen je novi razmještaj pumpa na tom području.

Vatrogasci su imali intervenciju na gašenju požara dimnjaka. Ekipe vatrogasaca na svim sektorima vrše ispumpavanje vode prema planu i rasporedu.

Zbog vode na kolniku zatvorena je za sav promet D36 između Šišljavića i Donje Kupčine i na području Koritinje sa Karlovačke strane cesta nije prohodna, Zatvorena je lokalna cesta Logorište – Belajske Poljice, LC Ladvenjak – Belajske Poljice(u jutro 14.03.2018. otvoren je promet) , LC Husje – Kobilić, LC Brežani Brođani.