Aktualno OG sada Ogulin

Jedino Pučkom otvorenom učilištu nije prihvaćeno izvješće o poslovanju!

Nakon Aktualnog sata, gradski su vijećnici sa većinom glasova prihvatili izvješće o radu gradonačelnika, a Klub vijećnika HDZ uložio je tri amandmana na prijedlog novog Statuta. Nakon kraće pauze, sva su tri amandmana prihvaćena , te je Statut donesen jednoglasno. Ovog puta nije bilo politikanstva, već je prevladala želja da se zajednički donese temeljni gradski akt.
Izmjene i dopune proračuna za ovu godinu, obrazložili su pročelnica Dinka Stipetić i gradonačelnik Dalibor Domitrović. Primjedbe su iznijeli Zlata Kurelac, Milan Sabljak i Ivan Vučić, vijećnici HDZ-a, koji pohvaljuju povećanje proračuna, ali nisu zadovoljni raspodjelom sredstava. Iako su bili protiv, izmjene su prihvaćene voljom većine.
U nastavku sjednice bez rasprave su donijete odluke o korištenju namjenskih sredstava Fonda za razvoj brdsko planinskih područja, o visini ujednačene novčane naknade za članove upravnih vijeća u gradskim ustanovama, o obavljanju usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada, te o kupnji nekretnine u Poduzetničkoj zoni.
Kako su poslovali Ivanina kuća bajke, Pučko otvoreno učilište,Gradska knjižnica i čitaonica, Turistička zajednica i Javna vatrogasna postrojba, vijećnici su saznali od predstavnika ovih ustanova, a dali su i suglasnost na Statut Zavičajnog muzeja. Sva su izvješća prihvaćena,osim onog o radu Pučkog otvorenog učilišta, koje je prošlu godinu završilo sa više od sto tisuća kuna minusa.