Aktualno OG sada Ogulin

Radio ostaje u vlasništvu grada, izabran novi Savjet mladih, uskoro izbori za nove članove vijeća mjesnih odbora

Na relativno mirnoj sjednici Gradskog vijeća jedna od rijetkih življih  rasprava vodila se oko prijedloga gradonačelnika Dalibora Domitrovića (SDP) da se grad povuče iz vlasništva Radio Ogulina. Naime, zbog dugovanja koja se gomilaju od 2014. godine do sada, grad je kao većinski vlasnik, samo za pokriće gubitaka izdvojio više od 700 tisuća kuna i o gotovo bezizlaznoj situaciji vijećnike je upoznala prof. Kristina Mićin, koja je izradila procjenu vrijednosti radija. Prema procjeni, radio vrijedi 57 tisuća kuna, što je gotovo ista vrijednost do koje je došla i prošla Uprava radija, koja je procjenu učinila još prije dvije godine.

Bez obzira na tu činjenicu, gradonačelnikov prijedlog nije naišao na odobravanje. Vijećnici HDZ-a Milan Sabljak i Ivan Vučić u vrlo oštroj raspravi naglasili su da je Radio Ogulin tvrtka od javnog interesa i da se trebalo razmisliti i o drugim mogućnostima, a predložili su da se o prodaji radija građani očituju na referendumu. Taj je njihov prijedlog gradonačelnik nazvao infantilnim, što je izazvalo bijes u redovima HDZ-a, koji su nakon glasanja o ovom prijedlogu, nešto kasnije napustili sjednicu zbog, kako su rekli, vrijeđanja.

U raspravi su vijećnici HDZ-a dali podršku sadašnjoj upravi radija i naglasili kako se već vide pomaci ka ozdravljenju i boljem poslovanju, te vjeruju da će se ono u tom smjeru i nastaviti.

Boris Grgurić je naglasio kako je u predizbornom  programu njihove nezavisne liste također bila prodaja radija, no smatraju da taj prijedlog treba još doraditi i da nije dovoljno pripremljeno, pa su kod glasovanja bili suzdržani, kao i vijećnica DSS-a Nikolina Maravić. HDZ-ovci i njihovo partneri iz HSU-a su bili protiv, a za prijedlog gradonačelnika na koncu su glasali samo njegove kolege iz SDP-a.

U nastavku ove maratonske sjednice donijeta je, među ostalim, odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora, podneseno je izvješće o  radu i donesena odluka o izboru članova Savjeta mladih, te godišnji plan razvoja sustava civilne zaštite na području  grada Ogulina.

https://youtu.be/RUtE8x8B0HE