Aktualno Županija

Rijeke se sporo povlače, no probleme u prometu sad uzrokuje u snijeg – za prikoličare i tegljače nema prolaza prema Rijeci

Nakon problema s izlijevanjem rijeka i borbe s poplavom, rijeke se povlače, no stigao je snijeg pa su na velikom broju cesta na snazi zimski uvjeti. Korana je u 7 sati bila na 764 cm i opada sporo, kao i Kupa koja je na 753 cm. Po podacima DHMZ-a, u Karlovcu je palo 3 cm snijega, no u Ogulinu solidnih 12 cm.

HAK javlja da je promet zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom, a za sva ostala vozila obavezna je zimska oprema) na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2, državnoj cesti DC3 staroj cesti kroz Gorski kotar (DC3) Zdihovo-Gornje Jelenje-Rijeka, i Ličkoj magistrali (DC1) Krnjak (Zagorje)-Korenica-Udbina-Gračac.

Trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obratno.

– Snijeg povremeno pada u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, a u ostalom su dijelu zemlje kolnici mokri i skliski od kiše. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez propisane zimske opreme, dodaju u HAK-u.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorena je DC36 Karlovac-Pokupsko na dionicama: Blatnica Pokupska-Šišljavić, Donja Kupčina-Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko. (kaportal.hr)