Aktualno Županija

KARLOVAC KAO BRONX Po sigurnosti, od 29 gradova u zemlji, zauzeo tek 23. mjesto

Od 29 najvećih gradova u Hrvatskoj, Karlovac je po sigurnosti gotovo na dnu ljestvice: zauzeo je 23. mjesto. Pokazuje to novo istraživanje sigurnosti gradova, prezentirano na 10. međunarodnoj konferenciji Sigurnost gradova 2018. u Splitu.

Analiza je rađena, piše Zaštita.info, prema godišnjim podacima MUP-a za 2017. po četiri pokazatelja: broj nasilnih kaznenih djela, broj imovinskih kaznenih djela, žrtve u prometu, te zloporaba opojnih droga, a potom su vrijednosti svakog od ta četiri pokazatelja prikazane kao vrijednosti na tisuću stanovnika pojedinog analiziranog grada.

Najsigurniji je, četvrtu godinu za redom, Sinj, slijede Đakovo i Požega, dok su posljednja tri grada, najnesigurnija po ovim pokazateljima, Varaždin, Zadar i Pula.

Karlovac se našao pri dnu, no 23. mjesto za 2017. ipak je napredak u odnosu na godinu prije, kada je bio 27. U njemu, po ovim podacima, na 1.000 stanovnika dolaze 3,02 kaznena djela. U Hrvatskoj je prosjek 2,48, dok je u Senju to 1,41, a u Puli 4,34.

Nažalost od statističkih podataka previše ne odudara niti naša anketa koju smo proveli u proteklih mjesec dana. Rezultate možete pogledati ovdje…(kaportal.hr)