Aktualno OG sada Ogulin

Svečana dodjela nagrada nagradnog natječaja za osnovne škole”Hrvatska kakvu želimo 2030.”

U ponedjeljak 26. ožujka održana je u NSK svečana dodjela nagrada Nagradnog natječaja za osnovne škole “Hrvatska kakvu želimo 2030.” i  to za literarne i likovne radove, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije. Susretu je nazočila resorna ministrica Gabriela Žalac s pomoćnicima kao i predstavnica AZOO Zdenka Čukelj.

Nagrade su se dodjeljivale u dvije kategorije, niži razredi od 1. do 4. za literarne i novinarske radove kao i za više, od 5. do 8.Na natječaju su sudjelovale ukupno 222 osnovne škole iz Republike Hrvatske koji su prolazili ocjenjivanje na školskoj, županijskoj i nacionalnog razini gdje je odabrano 12 najboljih radova u četiri kategorije koji su kroz spomenute izričaje predstavili svoje vizije okupljenima i pokazali kako oni vide budućnost Hrvatske. Ono što nas posebno veseli je izuzetan uspjeh učenice Prve osnovne škole Ogulin Elizabete Brozović iz 6.b koja je osvojila prvo mjesto među literarnim radovima viših razreda uz pomoć mentorice Dejane Ogrizović. Elizabeta je pročitala svoj impresivni rad ispred svih sudionika svečane dodjele, a uz nazočnost voditelja Luke Bulića i ministrice Žalac.

Osim toga dala je i više izjava za elektroničke medije. Uspjeh je uveličao i Narotan Bilić s 2. mjestom u istoj kategoriji iste mentorice, zatim Inka Vuković iz 5.a s mentrom Kamenkom Vučićem za 1. mjesto u županiji u kategoriji likovnih radova viših razreda, koja zbog bolesti nije nazočila svečanosti, te konačno Gabrijel Mlinac iz 4.a mentorice Nade Božičević (isto odsutne s dodjele) za 2. mjesto u kategoriji literarnih radova. Uspjeh naše županije uveličao je pobjednik u kategoriji literarnih radova učenika nižih razreda učenik 1. razreda OŠ Mahično Jakov David Vuković. (Facebook Prva osnovna škola Ogulin)