Aktualno Županija

Strojevi i radnici stižu na Rakovac, u Preradovićevu, Gundulićevu, Hrnetić – kreće uređenje ulica i gradnja mosta

Niz gradilišta trebao bi niknuti za par mjeseci u Karlovcu jer kreće rekonstrukcija dijela Radićeve i Rakovca, Preradovićeve i Gundulićeve, te gradnja mosta u Hrnetiću.

Vijeće je donijelo odluke o postupcima javne nabave za te i radove na izgradnji oteretnih kanala u Jamadolu, Gornjoj i Maloj Švarči. Sve su višemilijunski iznosi pa je tako planirano da će za spomenute kanale trebati 2,3 milijuna kuna bez PDV-a, za radove na uređenju prometnica, nogostupa, parkirališta, hortikulturnog uređenja i javne rasvjete u Preradovićevoj i Gundulićevoj 2,5 milijuna kuna bez PDV-a, a 2.8 milijuna kuna bez PDV-a za Radićevu i Rakovac od raskrižja sa Smičiklasovom do raskrižja s Petra Krešimira. Cjelovito uređenje ovih ulica bit će puno skuplje jer će Vodovod i kanalizacija zamijeniti kompletnu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu; spomenuti iznosi odnose se na dijelove radova koje će financirati Grad.

Za novi most u Hrnetiću, pak, Grad će izdvojiti 12,6 milijuna kuna bez PDV-a. Zamijenit će stari dotrajali, imati dva prometna traka po 2,7 metara i pješačku stazu od 1,6 metra, te javnu rasvjetu.

– Za ovaj projekt usuglašena je i visina i rasponska konstrukcija s Hrvatskim vodama tako da svi ovi nasipi i zidovi koji će biti u budućim intervencijama vezanim za sustav obrane od poplava je ugrađen u konstrukciju mosta, napomenula je pročelnica Vesna Ribar. (kaportal.hr)