Aktualno Županija

Policajac pokušao “zamračiti” vlastiti službeni pištolj, ali su ga otkrili – za kaznu će morati guliti krumpire

Ogulinski policajac u dobi od 29 godina proglašen je krivim i nepravomoćno osuđen na Općinskom sudu u Gospiću zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela. On je, utvrđeno je tijekom postupka, svojim kolegama u ogulinskoj policiji prijavio da mu je netko 4. ožujka 2014. provalio prozor na sobi, ušao u unutrašnjost i ukrao službeni pištolj marke HS, kojega je zadužio kao službenik Postaje granične policije Maljevac.

Na mjestu događaja ogulinski policajci obavili su očevid, a već tada neke stvari im nisu bile jasne.
– Tragovi zatečeni na prozoru upućivali su da je provalu izvršila osoba očito nevješta provaljivanju, jer je na okviru prozora bilo više tragova pokušaja obijanja, pa mi je bilo čudno da bi se takva osoba usudila provaliti usred dana. U unutrašnjosti se iznad spornog prozora nalazila fiksno pričvršćena zavjesa, što nije omogućavalo njeno pomicanje niti lijevo niti desno, a koja uopće nije bila oštećena, što nije bilo logično ukoliko je provalnik ušao izvana kroz taj prozor. Nadalje, ispod samog prozora bio je krevet, na čijoj bijeloj posteljini nisu zatečeni nikakvi tragovi, što također nije bilo logično jer su vani bili kiša i blato, a počinitelj nije mogao ući u unutrašnjost sobe kroz prozor, a da ne stane na krevet. Nadalje, u sobi su bili TV, radio, dva mobitela, opasač sa streljivom, ali ništa nije dirano, što je također bilo čudno – smatrao je policajac koji je vršio očevid dodajući da mu je sve to izgledalo “fingirano”.

Nakon očevida, okrivljeni policajac opet se javio u postaju utvrdivši da je pronašao pištolj u travi kraj garaže, oko šest metara od navodno provaljenog prozora. Vršen je novi očevid. Za ovu okolnost policajci s očevida ustvrdili su da su taj dio detaljno pregledali tijekom prvog očevida, te ga tada nisu uočili.

Za sud je to bilo dovoljno dokaza da mladića proglasi krivim. Osuđen je na zatvorsku kaznu od tri mjeseca, no ta mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro na način da mu se jedan dan zatvora zamjenjuje za dva sata rada.(kaportal)