Aktualno Županija

Uz Božji blagoslov i uz pomoć donacija niče novi hram u Zvijezdi – U Šimunićevoj započinje gradnja Doma HDZ-a

Netom nakon uskrsnih blagdana započet će gradnja Doma HDZ-a u Šimunićevoj 2 u Zvijezdi. U utorak u 9 sati svečano će biti položen kamen temeljac novog zdanja. Početak gradnje novog političkog hrama blagoslovit će gvardijan fra Krunoslav Albert, a projekt će predstaviti govornici: Damir Mandić, predsjednik GO HDZ-a, Damir Jelić, predsjednik ŽO HDZ-a, te predstavnici izvođača radova, odnosno projektanata.

Podsjetimo, ruševnu kuću i zemljište u Šimunićevoj stranka je platila 225.000 kuna, a izgradnja njene replike i uređenje 310 kvadrata prostora stajat će oko 1,5 milijun kuna. Želja im je sagraditi dinamičan i prilagodljiv prostor. Ulaz je predviđen iz Banjavčićeve ulice, u prizmelju uredski prostori, spremište, sanitarije, dok će na katu biti uredi Predsjedništva, prostorije za press konferencije, Mladež, call centar – svi multifunkcionalni koje je namještajem moguće prenamijeniti u dvorane za sastanke, debate itd. Na potkrovlju će biti kongresna dvorana s 84 sjedeća mjesta, manje ili više, ovisno o namjeni.

Kuća neće biti isključivo za stranačke potrebe, već otvorena za kulturne i znanstvene namjene i različita predavanja. Projekt HDZ-ovci financiraju sami, odnosno iz članarina i dobrovoljnih priloga. (kaportal.hr)