Aktualno Sport

Rukometašice druge na Međunarodnom turniru u Sloveniji

Iako je Uskrsni ponedjeljak i za mnoge neradni dan i praznik, za djevojčice i trenere iz ŽRK Ogulin je itekako popunjen.
Tako su djevojčice u ranim jutarnjim satima krenule put Slovenije gdje su u Spopiču – pokraj Novog Mesta sudjelovale na Međunarodnom turniru u sklopu 12. Rudolfovih tjedni sporta, a turnir je bio za djevojčice do 16 godina – da podsjetimo naše djevojčice su skoro sve 2004 i mlađe.
Odigrale su dvije utakmice a rezultat je sljedeći:
ŽRK KRKA – ŽRK OGULIN 26:10 (11:6)
ŽRK OGULIN – ŽRK TRŽIČ 24:22 (11:10)
Treća utakmica odigrala se između te dvije slovenske ekipe i rezultat je sljedeći:
ŽRK KRKA – ŽRK TRŽIČ 25:14

Prvu utakmicu djevojke krenule su podosta loše,vidno starije djevojčice Žrk Krka preuzele su kontrolu na samom početku igre i to su zadržale do samog kraja.
Drugu utakmicu iako su igrale jednu za drugom, i uz par lakših povreda, krenule su puno motiviranije i sigurnije i uspjevaju zadržati vodstvo koje su imale od samog početka do kraja.
Pobjedom u toj utakmici dijelom su osigurale drugo mjesto, no morale su čekati rasplet treće.
No i tu domačin – odnosno ŽRK Krka pokazele su da su bolje i pobjedile uvjerljivo ekipu Tržiča.
Na proglašenju uz pehar za drugo mjesto, naša Marija Herman proglašena je za najboljeg strijelca turnira i kući u Ogulin tako dolaze dva pehara.

Za ekipu Ogulina nastupile su: vratarke Tea Stipetić 12 obrana i Anastassie Manojlović 7 obrana, a igrale su Lorena Mudrić, Tara Napijalo, Idora Magdić 11, Lana Luketić 5, Matea Stipetić, Marija Bacanović 2, Marija Herman 14, Lucija Herman 2, i Dorotea Stipetić. Ekipu je vodio trener Zlatko Blašković i Branko Matijašić. (I.L.)