Aktualno Županija

Dragovoljna predaja oružja, streljiva i eksplozivnih tvari

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela i dvije prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom.
Jučer oko 14.00 sati na auto cesti A-1 kod Netretića, u smjeru sjevera dogodila se prometna nesreća. Teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 62-godišnjak koji je zbog neprilagođene brzine i mokrog kolnika izgubio nadzor nad upravljačem, udario u metalnu ogradu i prevrnuo se. U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni vozač i 53-godišnji putnik. Materijalna šteta veća je od 29.000 kuna, a protiv vozača nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava.

Jučer, tijekom dana na području Lasinje građanin je policiji dragovoljno predao dvije puške, tri ručne bombe, dvije tromblonske mine, rasprskavajuću minu, ručni raketni bacač, 6,3 kilograma raznog eksploziva, 21 komad puščanog streljiva, 43 detonatorske kapisle, četiri upaljača za mine, pet metara štapina i jedno topničko streljivo. Predano oružje i minsko eksplozivna sredstva su pohranjena te će biti uništena prilikom organiziranog uništavanja.
I ovom prilikom iz policije  podsjećaju građane da se o dragovoljnoj predaji oružja više mogu informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192 te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje. Ujedno, podsjećamo i da se protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.