Aktualno Sport

Ukrajinci: Srna više neće igrati, ide na klupu Arsenala iz Kijeva

Navodno je sve već dogovoreno, a Srna će u iduću sezonu ući s trenerske klupe Arsenala koji je vodeća momčad ukrajinske druge lige, a plan je da se tamo spremi za preuzimanje klupe Šahtara

Nakon suspenzije koja mu ističe u kolovozu Darijo Srna navodno neće nastaviti igračku karijeru, kako se očekivalo, već će odmah uskočiti u trenerske vode. Srna bi tako prema pisanju ukrajinskih medija odmah na ljeto trebao preuzeti klupu kijevskog Arsenala.

Odlični odnosi s predsjednikom Šahtara Rinatom Ahmetovim su mu omogućili da se poveže s kijevskim Arsenalom, klubom u čijoj vlasničkoj strukturi udio ima i Ahmetov. Vrijedi spomenuti i da je predsjednik i suvlasnik Arsenala Hrvat Ivica Pirić.
Navodno je sve već dogovoreno, a Srna će u iduću sezonu ući kao trener Arsenala koji je vodeća momčad ukrajinske druge lige. No plan za Srnu je puno veći od klupe Arsenala. Ukrajinci tvrde da će mu kijevski klub poslužiti samo kao priprema da uskoro preuzme i klupu Šahtara. Darijo je i ranije pokazao trenersku crtu, godinama je bio kapetan reprezentacije, u Šahtaru je legenda, a kao mogućeg pomoćnika spominjao ga je čak i Zlatko Dalić.

Podsjetimo, Srna nije igrao od rujna 2017. godine kada se otkrilo da je bio pozitivan na dehidroepiandrosteron, najzastupljeniji cirkulirajući steroid kod ljudi. Ukrajinski antidopinški centar ga je kaznio sa 17 mjeseci suspenzije. (24sata.hr)