Aktualno OG sada Ogulin

Sjednica Županijske skupštine i danas bez radijskog prijenosa

Radio Karlovac i Radio Ogulin posljednjih nekoliko godina direktno su prenosili sjednice Županijske skupštine. Tu je praksu uveo bivši župan Ivan Vučić, sadašnji predsjednik Županijske skupštine, koji je poput nekolicine vijećnika ostao iznenađen kada je na prošloj sjednici čuo da Radio Ogulin  sjednicu ne prenosi.

Danas županijski vijećnici ponovo zasjedaju. Ni Radio Ogulin, ni Radio Karlovac, ovog puta nisu dobili narudžbu za prijenos, iako su u nekoliko navrata, na zahtjev županijskih službi, poslali ponude, odnosno ugovore o suradnji. Neslužbeno se može čuti da je čelnicima Karlovačke županije prijenos preskup, iako se cijena u odnosu na dosadašnje, nije promijenila.

Oporbeni su vijećnici ogorčeni, jer smatraju da se na ovaj način namjerno želi spriječiti da birači čuju o čemu se raspravlja na sjednicama, a kao primjer navode i to što su vijećnici Živog zida  prošli put sjednicu napustili, a da to nitko nije objavio.

Za današnju je sjednicu, koja se održava od 9 sati,  predviđeno niz točaka, a s obzirom da direktnog prijenosa nema OGportal će ogulinskim županijskim vijećnicima ponuditi suradnju u rubrici “Moj stav”, na način da će nakon svake sjednice Županijske skupštine moći iznijeti svoj osvrt na sjednicu.